joi, 12 februarie 2009

"IMNUL NATIONAL"

" ROMANUL E NASCUT DESTEPT..."

Niciodata nu m-a enervat tara asta atat de tare ca in ultimile doua zile. N-am crezut vreodata ca dupa 30 de ani mai poate sa ma mai surprinda ceva, dar se pare ca ploaia ma surprinde intotdeauna. Atunci creierele romanilor intra la apa, ca altfel ei sunt nascuti tare destepti.

"IN TARA ASTA SUNT 100 DE OAMENI SI 99 ISI CITESC EMAILUL. UNUL MUNCESTE, ALA ESTI TU."

Acesta este crezul universal. Este strofa doi. De fapt fiecare dintre noi crede cu taria chestia asta, uitand (sau poate ca n-au stiut vreodata - or fi generatia scutirilor false sau a lenei perpetuee) - deci uitand ca teoria multimilor ne arata ca in acest caz fiecare dintre noi ne intersectam cu multimea celuilalt. Nu, de fapt noi suntem tare destepti ca sa reiau ideea de la strofa unu si stim tot felul de lucruri, dar mai ales stim ce-ar trebui sa faca vecinul si nu face.

"CAND ESTI LA ROMA, POARTA-TE CA ROMANII."

Strofa trei ne spune in stilul neaos romanesc ca, "capul ce se pleaca sabia nu-l taie", dar si parafrazez 'cu nesimtire el se tot indoaie'. Cand esti la Roma te porti ca romanii, cand esti in State ca americanii. In Romania insa se poarta copiismul. Nu suntem capabili sa decidem care este stilul nostru, trebuie neaparat sa jinduim la ce au altii, ca vorba aia la noi in gradina iarba a fost verde pentru turci, pentru rusi, pentru austrieci, unguri... dar exista si mai verde... ne lasam manipulati de tehnologia americana care ne arata ca daca ei n-au iarba verde o coloreaza pe computer. Si pe urma vin si importa de la noi iarba eco... dar noi inca mai jindium la stralucitoarea iarba colorata...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu